ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS... tit

publikováno: 29.11.2023

Výbor SÚS se na svém jednání kromě jiného zabýval, i s ohledem na blížící se výdej povolenek na příští rok, funkčností Rybářského informačního systému (RIS), přes který bude výdej probíhat.

Řada členů výboru je i výdejci, případně data do nového systému zadává. RIS má podle výboru ještě nedotahy nebo nefunguje, jak by měl. Bylo konstatováno i na základě zkušeností MO, že reakce na dotazy či chyby systému od manažera RIS je pomalá, anebo nulová. Výbor vyslovil obavu, jak výdej povolenek, který v některých MO začne již příští týden, bude probíhat.

Proto výbor našeho územního svazu žádá všechny naše členy o jistou dávku shovívavosti směrem k výdejcům, kteří takto budou při výdeji povolenek pracovat poprvé a bohužel celý systém projde skutečnou zatěžkávací zkouškou až v ostrém provozu.

Výbor schválil jednotnou koncepci a metodiku pro podporu činnosti mládeže v místních organizacích, která plyne z územního svazu. Novinkou je, že bude podléhat vyúčtování při hospodářském vyrovnání a více bude zveřejněno v samostatném článku.

Zrovna tak došlo k novelizaci a schválení metodiky pro čerpání podpory sportovců SÚS a proplácení nákladů.

Ekonomka ÚS představila přítomným návrh rozpočtu ÚS pro následující rok, výbor si na prosincové zasedání vyžádal ještě konkrétnější informace a poté by mělo dojít k jeho schválení.

Na výbor došly již první žádosti o pronájmy vodních ploch na závody v příštím roce. Členové výboru zatím žádný termín neschválili především s ohledem na mizivou prezentaci závodů i s ohledem na to, jak náš ÚS jednotlivé akce podpořil. Proto výbor rozhodl, že bude do příštího zasedání specifikovat podmínky, za jakých je ochoten VP pronajímat, a pokud žadatel vysloví souhlas a splní je, pak teprve rozhodně o pronájmu.

Jednatelka přítomné seznámila s návrhem práce výboru SÚS pro rok 2024 s tím, aby členové výboru případně předali své připomínky.

Došlo také k rozsáhle diskuzi ohledně Statutu SÚS v návaznosti na RIS a další události. Statut bude na základě proběhlé diskuze doplněn a aktualizován tak, aby ho výbor mohl postoupit ke schválení na konferenci SÚS, která proběhne 26. 3. 2024 v Průhonicích.

Výbor v minulých týdnech oslovil dopisem místní organizace SÚS, aby zjistil jejich názor ohledně diskutovaného sloučení členského příspěvku a brigád a ohledně jednotné povolenky. Odpovědělo nebývalé množství MO, více jak nadpoloviční většina, a kromě dvou MO byl vysloven jasný nesouhlas, některé MO i nastínily své následné kroky v případě, že by něco takového bylo nakonec schváleno. Výbor tak má poměrně jasný přehled o názoru MO a uložil zástupcům našeho ÚS v Radě ČRS, aby tyto případné snahy jednoznačně odmítli a nijak se na nich nepodíleli. Zároveň tyto návrhy budou jedním z důležitých bodů chystané konference SÚS.

Předseda ÚS podal výboru informaci ohledně absolvovaných jednání kolem jezera Sadská, kde opakovaně dochází ke kyslíkovým deficitům. Uskutečnilo se jednání předsedy MO Nymburk, vedení města Sadská za účasti předsedy SÚS, jmenovaní se shodli na společném zájmu situaci řešit ve spolupráci se správcem vodního toku, jehož zástupce bude přizván k dalšímu společnému jednání.

Rovněž se hovořilo i o hospodářském vyrovnání, jednatelka a technik ÚS konstatovali, že probíhá dobře, menší nedostatky jsou operativně na místě vyřešeny.

Technik SÚS podal na Středočeský kraj žádost o podporu z fondu hejtmanky Středočeského kraje na zakoupení pěti sad čerpadel s příslušenstvím, které budou k dispozici na sekretariátu místním organizacím pro zmírnění následků letních deficitů.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 410 246

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS